Nieuwe single ‘Goldmine’

Goldmine is de eerste single van de later dit jaar te verschijnen EP ‘Morning After’.

“Op het moment dat ik dit nummer schreef, was ik he-le-maal blut. Mijn band en ik werden geboekt op een surf festival in Zuid-Frankrijk en ik moest mijn moeder bellen om geld te lenen zodat ik een busje kon huren om op het festival te komen. Ik had letterlijk al mijn geld gestoken in het opnemen van mijn album ‘Morning Sun’. Onderweg naar het festival ontdekte ik Rayland Baxter’s single ‘Casanova’, waarin hij zingt over het dealen met zijn eigen financiële problemen door geld te lenen van een vrouw die hij nog nooit had ontmoet.

 

“Money, all I ever want is money
but I don’t wanna work for the money, so I borrow the money from a woman can you believe I never met her?”

Toen ik deze tekst hoorde ergens op de Franse snelweg kon ik alleen maar denken: “There’s no way you’re going to borrow money from this woman.” Eenmaal aangekomen op het festival liep ik naar het strand en schreef dit nummer als een antwoord op dat van hem, vanuit het perspectief van een vrouw. Diezelfde avond tijdens de soundcheck namen we het nummer door en tijdens de show was het nummer al onderdeel van de set!

Luister het nummer hier :